Dags att lägga in info om Fairfax X-kull...

2017-04-17 Vi önskar Fairfax X-kull välkommen till världen ! Fem stora fin valpar föddes den 17 april, två hanar och tre tikar. Föräldrar till kullen är SU(u)Ch Zampanzar Step In Time "Timmy" och Fairfax U' Got The Look "Ulla".
Ulla var superduktig, om än lite omständlig innan värkarbetet satte igång. Bäddade väldigt noga i ett helt dygn, under förvärkarna. Valplådan som jag med möda hade ställt i ordning, med presenning  botten sen trasmattor, värmefilt och sen vetbeds... Ulla tyckte att det var alldeles för ordningsamt !
Så där ja.. nu var det snart dags för första värken kl. 00.03 ...Och klockan 01.12 kom så första valpen efter lite draghjälp av matten. 5.500gr. är ganska stort för en förstföderska att klämma ut!

Klockan 04.30, lade sig Ulla att till ro och då var förlossningen över. Ulla var så duktig ! Lugn och sansad, tog hon väl hand om sina nyfödda..
 
Jämna fina valpar ...Så skönt när allt är över och allt har gått bra... Påsklov och då satt Alma mest i valplådan..

2017-04-24   Idag har valparna hunnit bli en hel vecka... och då är det dags för invägning. Nu har dom fördubblat sina vikter och väger nu lite drygt 1 kg..Det är tyst och lugnt i valplådan, det tyder på att alla mår bra och alla är mätta och nöjda, och ingen har magknip. Det häänder ännu inte så mycket i valplådan, det handlar mest om sova och äta.. men snart så...
Avslutar med en bild på grabbarna... Herr Grön och Herr Blå...